Suudi Arabistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Suudi Arabistan Vatandaşlığı

SUUDİ ARABİSTAN OTURMA İZNİ

Suudi Arabistan'a izin almadan girmeye teşebbüs etmek sadece anlamsız olmakla kalmayıp, aynı zamanda maliyetli olacağı anlamına da gelecektir.
Aslında, ülkeye uçmayı umuyorsanız, check-in masasını bile geçemezsiniz. Benzer şekilde, kara sınırlarından birine ulaşırsanız, çabucak ve agresif olarak geri döneceksiniz. Müslümanlar Krallık'a girmeyi çok daha kolay buluyor ve bunun dini amaçlarla vize (Hac ve Umre vizeleri) konusu iyi denetlenmiş, iyi yönetilen bir süreçle mümkün olduğunu bilmektedirler. Bu vizeler için ülke bazında sıkı ulusal kotalar bulunmaktadır, bunlar yılda bir kez verilmektedir, çünkü kutsal mekanları ziyaret etmek isteyenlerin hacmi çok büyüktür
İslami (Hicri) takvime uygun Suudi vizelerinde gösterilen tarihlerde özellikle dikkatli olmalısınız. Vizenizi 24 saat saatten uzun süre bırakmanız, para cezasına ve gecikmelere neden olabilir.
Ayrıca, bireyin göçmenlik makamlarıyla ve vizelere uygulanan kurallarla alabileceği kısayolların olmadığını da unutmayın. Reddetme ve onaylama süreci uzun olabilir. Ayrıca, Suudi Arabistan'ın hava veya karadan transit geçiş yapan yolcuların transit vize adı verilen bir vizeye ihtiyaç duyduğu tek Körfez ülkesi olduğuna dikkat edin.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Suudi Arabistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Suudi Arabistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Suudi Arabistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Transit Vize
Bir Suudi havalimanında uçakları değiştiriyorsanız ve bu nedenle ülkenizde geçici olarak durmaktan başka seçeneğiniz yoksa, 24 veya 48 saatlik transit vize gerekiyor. Pasaportunuzu, gidişinizde geri verecek olan göçmen makamlarına teslim etmelisiniz. Bahreyn, Katar veya Birleşik Arap Emirlikleri'nden (Birleşik Arap Emirlikleri) Ürdün'e gidiyorsanız yedi günlük transit vizeye sahip olabilirsiniz. Ürdün, Yemen veya Kuveyt arasında Krallık vasıtasıyla araba kullananların genellikle üç günlük transit vizelerine izin verilir. Suudi sınırlarını aşarken, kağıtlarınızın düzgün olması ve ulaşım planlarınızın kesinlikle açık olması zorunludur. Prosedürü kendi ülkenizdeki Suudi elçiliği veya konsolosluğuyla kontrol edin ve varış ülkesinden izin isteyin. Nakliye yönetmelikleri yazılmış olmasına rağmen, özellikle sınır noktalarında, yerel tercüme için açık olduklarını da unutmayın.
Transit vize talebinde bulunmak için Enjaz web sitesinden çevrimiçi bir başvuru yapmanız gerekmektedir. "Yurt dışındaki Suudi misyonlarından vize başvurusu" nu seçmeniz, çevrimiçi formu doldurmanız ve başvuru ücretini ödemeniz gerekecektir.
Tam bir başvurunun yanı sıra, aşağıdaki dokümantasyonlara ihtiyacınız olacaktır:
en az altı ay geçerli pasaport
Başvuru yaptığınız ülkenin ikamet izni, eğer ülkeniz değilse
İki adet pasaport fotoğrafı
teyit edilen biletler veya seyahat programı
varış ülkesine girme izninin kanıtı
imzalı bir bildiri
Bunların hepsinin yerel Suudi elçiliğine postalanması ya da elden teslim edilmesi önerilir.
Ziyaretçi Vizesi
Halihazırda, Suudi Arabistan'da önemli bir turizm endüstrisi yok, bu nedenle, birkaç turist vizesi çıkıyor, ancak işler yavaş yavaş değişiyor ve niyet, sınırlı bir turizm ticareti inşa etmek. Ziyaretçi vizesi almak için, sponsorunuz olarak kimin görev yapacağı ve kalmanız süresince sizin sorumluluğunuzu üstlenecek bir şirket ya da birey tarafından davet edilmelidir (statüsü yükselir ve daha etkili olacaktır). Sponsor, sizin adınıza vize başvurusunda bulunur ve bir seri numarası alır. Daha sonra bir Suudi elçiliğine gitmeniz ve pasaportunuzda küçük bir ücret karşılığında vize damgası sağlamanız gerekir. Seri numarası olmadan, vize alamazsınız.
Resmen onaylanmamış olmasına rağmen, bazen Krallık'ta iken bir ikamet vizesine (aşağıda bakınız) dönüştürülebilir. Resmi süreci beklemek için kesinlikle ikamet ettiğiniz ülkeye dönmelisiniz, ancak sponsorunuz yeterli bir nüfuza sahipse, birçok şey mümkündür.
Gurbetçi işçilerle yakından ilişkili oldukları açıkça belli olmadıkça, genç, bekar kadınların ülkeye girmesi son derece zor olduğunu unutmayın. İş kadınları, Suudi bir ailenin üyesi olmadıkça veya güçlü bir Suudi vatandaşının sponsorluğunu almadıkça, giriş için ciddi engellerle karşılaşacaklardır.
Oturma / Çalışma Vizesi & İzin Belgesi
Oturma vizesi almak, genellikle uzun bir prosedürdür - yaklaşık iki ayda verilir - işveren ve şahıs için oldukça fazla evrak işine sahip bir süreçtir. Bir istihdam sözleşmesine sahip olduğunuzda sözleşmenizi sponsorunuz vasıtasıyla, akademik ve / veya mesleki niteliklerinizi ve HIV testini de içeren tam bir tıbbi muayene sonuçlarını ya kendi ülkenizdeki Suudi elçiliğine ya da konsolosluğuna ya da Suudi Arabistan'daki yetkililere sunmalısınız. Daha sonra, size Suudi elçiliğine veya konsolosluğa basarak, Krallığa gelişinizden sonra ikamet tezkeresine dönüştürülecek (damgalanan ikamet vizesi) alabileceğiniz bir vize numarası verilecektir. Oturma izniniz fotoğrafınızı içerir ve her zaman taşınması gerekir; pasaportunuz sponsorunuz tarafından saklanır.
Aile Ziyareti ve Oturma İzni
Halihazırda çalışma vizesi olan insanların aileleri, işçiyle aynı anda ülkeye giremezler. Suudi Arabistan'da çalışmak üzere sözleşmeli olan kişi önce ülkeye girmelidir. Halihazırda ülkede bulunan işçilerin aile üyeleri, ziyaret ya da ikamet için vize başvurusunda bulunabilirler. Başvurular, ülkedeki elçiliğe sunulmalı ve en az altı ay geçerli sağlık muayeneleri ve pasaportlar içermelidir. Bir evlilik sertifikası gibi ilişkinin kanıtı gereklidir ve sözleşmeli kişinin işvereninin de bazı evraklar sunması gerekiyor.
Çıkış vizesi
Ülkeden ayrılmanız veya ülkeniz dışında bir iş gezisi yapmanız halinde sponsorunuz pasaportunuza damga vurup bir çıkış / yeniden giriş vizesi alacak ve geçici olarak ikamet iznini geri alacaktır. Konaklamanızı veya sözleşmenizi tamamladıktan sonra, pasaportunuzda sadece çıkışlı bir damga verilir ve ikamet iznini teslim almanız gerekir.
Suudi Arabistan'ı orada çalışırken terketmek için çıkış vizesi şartı, kişisel özgürlüğünüzde sıkıcı bir kısıtlamadır ve acele etmemeniz durumunda, sponsorunuz kağıtları hazırlamak için hazır değilse, sorunlu olabilir. Neyse ki, bu nadiren olur ve sponsor genellikle çoğu kişiye imza atma yetkisine sahiptir. Acil durumda, elçilik, sizin adınıza müdahale ederek yardımcı olabilir.
Bir gurbetçi, şirketinde üst düzey bir görevde bulunuyorsa (ör. Genel Müdür), genellikle altı ay geçerli birden fazla çıkış / yeniden giriş vizesi alabilir. Bu vize her iki yönde de kolayca geçiş imkanı sağlar ancak otomatik olarak yenilenemez.


Suudi Arabistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vize başvurusu sürecinde ve ülkeye girdikten sonra akılda tutmanız gereken birkaç önemli nokta var:
Suudi Arabistan, İsrail ile bağları olan insanlar da dahil olmak üzere belirli kişilere giriş kısıtlamaları getiriyor. Giriş, uygunsuz davrandığına karar verilen kişilere de reddedilebilir.
Bütün vizeler ve izinler, Gregoryen'den çok farklı İslami takvime uygun tarihler gösterir. Vizenizi geçersiz kılmamaya özen gösterin, yoksa para cezası, gözaltı ve / veya sınır dışı etme ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Yalnız seyahat eden kadınlar varışlarında sponsorları tarafından karşılanmalıdır. Suudi Arabistanlı kadınlarla evli olan kadınlar, kocalarının Suudi Arabistan'ı terk etme iznine sahip olmalıdırlar.
Çalışanlar, işçinin pasaportunu elinde tutan işveren tarafından imzalanmış çıkış vizesi olmadan Suudi Arabistan'dan ayrılamaz.
Belgeler
Yabancıların hareketi Suudi Arabistan'da sıkı bir şekilde kontrol edilir ve vize ve diğer izinlerin verilmesi katı bürokratik işlemlere tabidir.
Bu nedenle erişimi reddedenlerin itirazı pek yoktur. Neyse ki, ortalama gurbetçinin bürokrasinin büyük bölümünü ele alması gerekmiyor. Büyük ya da küçük ölçekli şirketlerin ve kurumların çoğunda, yabancı işçiler ve aileleri için çalışma ve ikamet vizeleri almak için çeşitli bakanlık birimleri tarafından oluşturulan kırmızı bandın üzerinden geçmek olan bir "düzeltici" var. Düzeltici, varlığınız gerektiği zaman da rehberiniz gibi davranacaktır.
Suudi Arabistan'a girmek için gerekli olan belgeler şunları içerir:

en az altı ay geçerli bir pasaport (en az üç veya dört fotokopi olması yararlıdır);
en az altı adet vesikalık fotoğraf;
evlilik sertifikası (varsa);
tüm aile bireyleri için doğum belgeleri;
işçi olma durumunda tıbbi bir sertifika.
Suudi Arabistan'da çalışan yabancıların, genel olarak sağlıklı olduklarını ve HIV / AIDS'ten ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan arındırılmış olduklarını göstermek için bir belgeye sahip olduklarını ancak testlerin genellikle yerel olarak yapıldığını unutmayın. Sponsorunuz size neyin gerekli olduğunu öğretecektir.
Ayrıca, İsrail ile görünür herhangi bir bağlantı, örn. bir İsrail pasaportu veya bir İsrail giriş damgası, sizi girişten diskalifiye eder.
Suudi Arabistan'tayken kimlik belgelerini, örneğin pasaport veya ulusal kimlik kartı ve uygun giriş ve ikamet vizeleri taşımanız gerekmektedir. İşçi yetkililerinin yasa dışı olarak istihdam edilen işçileri arayan işyerinde yerinde denetim yapması ve işverenin elindeki pasaportları denetlemesi yaygın bir şey olduğuna dikkat edin.
Suudi Arabistan bölgedeki en muhafazakâr devlettir ve Şeriat yasasına, Mekke (Suudi Arabistan'da Mekkah olarak bilinir) kenti İslam'ın doğum yeri olma özelliğini taşır. Suudiler bunu özel bir onur olarak görüyorlar, biri de kendi doğal kaynaklarının zenginliği ile takviye edilmiştir. Yasaların ve kültürel kuralların sıkı başvurularını gözardı ederseniz, ciddi cezalar kazanabilirsiniz. Birçok yabanci, Suudi Arabistan'da uzun yıllar boyunca yaşamakta ve mutlu bir şekilde çalışmaktadır.
Vatandaşlık
Suudi Arabistan vatandaşı olmak mümkün müdür?
Bir yabancıya Suudi Arabistan'da vatandaşlık hakkı tanınmaz.
Suudi Arabistan hükümeti statükoyu korumak istiyor ve yabancıların toplumun daimi bir parçası haline gelmesine izin vererek kültürel değerlerini veya yaşam standardını tehlikeye atmak istemiyor. Vatandaşlığa ‘’geçirilme’’ vatandaşı olmanın tek yolu ulusal vatandaşlarla evlenmektir. Ancak bu dahi olsa bile, özellikle de gayri Müslimler için vatandaşlığı garanti etmiyor.
Sadece istisnai durumlarda, Kral, uzun yıllar devlete üstün hizmet vermiş bir yabancıya vatandaşlık hakkı tanıyabilir. Cömert bir işveren, yıllarca şirkete büyük katkıda bulunan sadık bir çalışana, sınırsız süreyle bir çalışma ve ikamet izni vererek ödüllendirebilir. Bununla birlikte, emekli olduğunuzda, işveren bu hediyeyi korumak ve emek makamlarını tatmin etmek için önemli miktarda bir figür olmalıdır. Bu durumda vatandaş olalmazsınız, ancak sadece süresiz olarak ülkede kalmanıza izin verilecektir.
Suudi Arabistan'da doğan yabancıların çocukları yerel vatandaşlık hakkına sahip değildir ve ailelerin uyruklarını otomatik olarak üstlenirler. Ebeveynlerden birisi Suudi Arabistan vatandaşı ise, çocuğa genellikle yerel vatandaşlık tanınır ve daha sonra Suudi Arabistan vatandaşı olur ve yerel bir pasaport elde edilebilir.
Kendinize Suudi Arabistan'da doğum yapma imkânlarını tam olarak anlatmanız önerilir. Çoğu durumda, çocuk etkilenmez, ancak sahip olduğu her çocuk, ebeveynleri ve dedesi gibi aynı vatandaşlık, ikamet hakkından yararlanamayabilir.


Suudi Arabistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Suudi vatandaşların hangi gelir kategorisine girdiğine bağlı olarak, hükümet tarafından 1.200 ila 600 Suudi riyali aylığı ödenecek.
Bu kategorilerde temsil edilen sayılar ortalama altı kişilik aile boyutunu temsil etmektedir.
Gelirleri birinci ve ikinci kategorilere giren Suudiler, her ay 1.200 riyal alacaklar.
Gelirleri üçüncü kategoriye giren Suudiler her ay 1.000 riyal alacaklar.
Gelirleri dördüncü kategoriye giren Suudiler her ay 600 riyal alacaklar.
Beşinci kategorideki ve aylık geliri 21.000 SAR'ı aşanlar için Suudilere destek yok.


Suudi Arabistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 1.486.53 ﷼
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 1.091.23 ﷼
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 2.654.21 ﷼
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 1.972.05 ﷼
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 4,172.61 ﷼
Metrekare satılık daire merkez dışında 2.859.22 ﷼
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 6,310.48 ﷼
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 3.74
Nerede Yaşamalı ?
Mekke
Suudi Arabistan'da yaşıyorsanız, uymanız gereken birçok kuralın, batıdaki herhangi bir mahkemede itiraz edilecek kısıtlamaların farkında olacaksınız. Ancak bu Suudi Arabistan, Müslüman dinin doğum yeri ve kuralların Saudi yorumu aşırı sıkıdır. İbadetler günde 5 defa görülür ve her şey durur ,yani her şey derken; mağazalar kapanır, işletmeler durur ve herkes camide, ofiste veya sokakta dua etmeye gider. Yanlışlıkla süpermarket ziyaretinde bulunursanız, kendinizi bir tam arabayla ve ödeme ekibi dönmeden önce 30 ila 40 dakika bekleyerek bulabilirsiniz.
Ancak kurallara rağmen, sıcaklık (bazen 50 derece), Suudi çalışma uygulamaları ve boğmak istediğiniz insanlarla sık karşılaşmalar sizi olumsuz etkileyebilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın